Pähklileib (tume ketojahu)

Võta vabadus tumeda ketojahuga ning valmista ise pähklileib mis on täis tervislike toitaineid ning teeb pai sinu tervisele. pähklite hulka saad ise ka valida või valida just sellised pähklid mida sa ise kõige rohkem armastad. Soovi korral võid lisada ka leivavürtsi. Toiteväärtus 100g valmis leib (ca 680g) 373kcal, rasv 33,6g, valk 9,2g, süsivesikud 2,9g, millest suhkrud 2,1g, kiudained 11,3g

Vaja läheb:

120g tume ketojahu Leiad meie poest

50 g sarapuupähkleid,

50 g kreeka pähkleid,

30 g mandleid

4 muna

300 g 30% hapukoort

Juhatus

Seadke ahi ülemise ja alumise kuumusega 220 kraadini soojenema.

Purusta pähklid ja sega need jahuseguga

Sega munad ja hapukoor.

Seejärel lisa jahusegu ja sega korralikult läbi.

Tõsta tainas võiga määritud leivavormi või kasuta vormis küpsetuspaberit.

Seejärel pane leib eelkuumutatud ahju keskmisele restile 60 minutiks küpsema.

Seejärel võta leib ahjust ja vormist välja ning seejärel lase leival restil puhta köögirätiku all puhata.

Enne lahti lõikamist lase leival jahtuda.

Leivaviile saab säilitada sügavkülmas.