Šokolaadi kook on alati väga hea pakkuda külalistele ja ka endale nautimiseks. Naudi kasvõi iga päev sest see kook on suhkruvaba ja sisaldab vähe süsivesikuid. Mis veel parem on üllatada oma sõpra või vanemaid kes juhuslikult kannatavad suhkruhaiguse käes.
Vaja läheb:
100g võid
40g šokolaadi nööpe (suhkruta, või vali tume šokolaad
30g kakaofiibrit
30 g kakao pulbrit(suhkruta, või vali toorkakao)
20g bambusfiibrit
4 muna
90g erütritooli
Kate šokolaadikaste
200g vahukoort
100g šokolaadi nööpe ( tume šokolaad )
Soovid magusamat lisa suhkuasendajat
Juhatus:
Sulata potis või.
Lisa võile šokolaadi nööbid ja kuumuta õrnal tulel kuni šokolaad sulab.
Lisa munadele magustaja ning vahusta.
Lisa vahustatud munale sulatatud või ja šokolaadi segu, sega ilusti läbi.
Sega kuivained, kakaopulber, kakaofiiber ja bambusfiiber.
Segatud kuivained lisa munasegule ja sega ilusti taignaks.
Vala taigen koogivormi, soovituslik läbimõõt vormil 20 cm
Küpseta ahjus 200 kraadi 10 min
Võta küpsetatud koogipõhi ahjust ja lase jahtuda.
Vala potti vahukoor ja lisa šokolaadi nööbid.
Vaiksel kuumusel kuumutada kuni šokolaad on ilusti sulanud.
Lisa suhkruasendajat kui soovid magusamat kastet.
Kui kaste on jahtunud vala osa sellest jahtunud koogile.
Teine osa lisa serveerimisel kastmena koogi tükkidele.