Kaaliumi, kaltsiumi, fosfori, raua ja C-vitamiinirikas lehtkapsas on hittköögivili iga teadliku toituja toidulaual. Tema inglise keelne nimetus on kale, seetõttu kutsutakse seda ka Eestis nõnda. Lehtkapsa kohta saab tõepoolest öelda, et see on ühtaegu nii soodne kui ka väga tervislik ning seda annab sokutada pea igasse soolasesse toitu, olgu selleks siis supp või pada või ahjuroog.
Soovid maitselt mahedamat suppi vali tavaline juust.
180g tugevamaitselist juustu(kõvajuust gouda, parmesan)
Tükelda lehtkapsas, lillkapsas, fenkol, küüslauk ja aseta potti lisa vett ca 0.6l ja lisa soola. Keeda lehtkapsas, lillkapsas, fenkol ja küüslauk koos pehmeks. Keenud köögivljadele lisa või, juust ja rõõsk koor ja purusta nuimiksriga.
1portsjon 590kcal, rasva 50,2g, valku 29,2g süsivesikuid3,9g.